oksnes

Arkitektens ord – Et moderne alternativ

Melandgården vil bli et godt boligprosjekt for Myre. Det ligger nærme sentrum, samtidig som man nyter godt av alle friluftsområdene området har å by på, sier sivilingeniør Terese Willumstad i Mestergruppen Arkitekter.

Skrevet av: Terese Willumstad i Mestergruppen Arkitekter


- Beliggenhet er veldig bra. Boligene kommer til å ligge på et ganske flatt område, men i naturskjønne omgivelser. Samtidig har man Øksnes Handelspark rett i nærheten. 

Det er lagt vekt på universell utforming i hele prosjektet. Det er gjort plass til fine uteområder, med en garasje til hver leilighet. Der har man også en sportsbod, som gjør at man har lagringsplass som er mye større enn det man vanligvis får i en leilighet, sier Willumstad. 

Selve leilighetsbyggene blir utført med en trekledning som er robust og værfør. Den tåler mye, og har en fin farge som passer inn i det området der byggene står. 

Det er moderne planløsninger, med store vindusflater som slipper inn godt med lys, noe som er med på å øke bokvaliteten. 

Innemiljøet blir ivaretatt av et inneklimasystem, som sørger for at hver leilighet har full kontroll over egen temperatur, luftkvalitet – uten at det skapes støy. Dermed bli boopplevelsen nesten som å bo i en separat bolig. 

Hver leilighet har i tillegg store sørvendte balkonger, som gjør at man får nyte dagslyset på best mulig måte. 

I tillegg nyter man godt av et godt planlagt boområde, så ingen har lang vei til renovasjonspunktene eller uteområder forøvrig. 

Alle leilighetene er gjennomgående, og det er etablert en heis midt på bygget, så alle har samme avstand til heisen, som går ned bak bygget, der garasjene ligger.