oksnes

- Vi er så fornøyde

Å selge huset var et stort steg for Kurt Steffensen, men etter et år som leilighetsbeboer i Sentrum Terrasse på Myre, har han ikke angret en eneste dag.


- Vi hadde et stort mektig hus, og når vi ble eldre så hadde vi sett for oss at vi skulle få et lettere liv. Så vi gikk på et visningsmøte. Men da jeg gikk derfra så sa jeg at jeg i alle fall ikke skulle flytte hit. Men det ble sånn likevel, og vi er så fornøyde, sier Kurt Steffensen (73). 

Han og kona Inger har fått mer tid til de tingene de har lyst til å gjøre, og mye mindre arbeid må legges ned i alt fra vedlikehold til måking av snø. 

- Fint miljø

- Det er et veldig fint miljø her, med mange voksne mennesker. Men en del yngre også. Samtidig har livet vårt endret seg mye i løpet av det siste året, sier Steffensen. 

Fra å ha en stor tomt som han måtte ta vare på, og et hus som trengte både vedlikehold og arbeid i alle årets sesonger, har han nå fått en hverdag der det er noen andre som tar seg av snømåkingen, og sikrer at uteområdene er stelt gjennom vår og sommer. 

Overrasket over hvor bra det har gått

- Vi har fått mye mer tid. Vi går på turer, og er på cafe kanskje mer enn vi fikk tid til før. Så har vi de samme feriene som vi hadde tidligere, sier Steffensen. 

Han innrømmer at det å flytte i leilighet ikke var noe han gledet seg til. 

- Jeg sa til kona mi, at den dagen jeg skulle flytte fra huset; det kom ikke til å være en glad dag. Men jeg tok helt feil, det har virkelig vist seg å være en glad dag, sier han. 

Nå er han klokkerklar på hva han svarer hvis noen spør om det å kjøpe en leilighet på Myre: 

- Jeg hadde sagt at de ikke trengte å spekulere. Det er bare å gjøre det. Og da vi kjøpte, var det lett å få solgt huset til en familie i etableringsfasen. De var kjempefornøyde.

Gjennom hele prosessen så er det likevel en ting han på en måte angrer på: 

- Vi skulle gjort dette fem år tidligere, det ser jeg nå, sier han.