oksnes

Arkitektens ord - Et løft for byen

Nærhet til både sjø og by i kombinasjon med gode solforhold gjør Sjøgata Panorama til et godt sted å bo, mener arkitekt Peter Pontecorvo i Odin Prosjektering AS.

Et viktig element da Odin Prosjektering AS tegnet Sjøgata Panorama var at alle leilighetene ble plassert slik at mye sol, lys og utsikt slipper inn gjennom vinduene. God tilgang til naturlig lys er ekstra viktig i Norge der lange og mørke vintre preger mange av årets måneder, mener Pontecorvo.


Moderne planløsning
Arkitektene ville skape moderne og lyse leiligheter med god plass og smarte løsninger. Hver leilighet har panoramavinduer mot syd eller syd-vest, veranda og egen innvendig bod. De største leilighetene har i tillegg et eget walk-in closet. Pontecorvo forteller at det ble lagt vekt på å skape bokvalitet i alle ledd, både innvendig og utvendig, da prosjektet var på tegnebrettet.


Bilfritt uteområde
Under bygget ligger det en oppvarmet parkeringskjeller. Slik blir bilene skjult, og det blir mer plass til et idyllisk parkanlegg utenfor leilighetene. Parken er grønn og bilfri med både naturen og Finnsnes by som nabo.


Et løft for byen
Sjøgata Panorama har frem til nå vært et eneboligområde. Odin Prosjektering ønsket å utvide og løfte uttrykket på området, slik at det passer inn i en moderne by. Finnsnes er et knutepunkt som stadig vokser, og et moderne boligprosjekt passer godt inn i en by i vekst.

Lett tilgjengelig
Leilighetene er plassert slik at det er enkelt å komme frem både for beboerne og gjester. Leilighetene er lett tilgjengelig fra to gater, inkludert hovedgata på Finnsnes. Parkeringskjelleren er oppvarmet med direkte adkomst inn i hver blokk.